Mīlestības pilna vide bērna harmoniskai attīstībai

Ar pasaku un dzejoļu priekšā  lasīšanu un uzmanīgu klausīšanos Zaļie Punktiņi sākuši Grāmatu mēnesi. Sirsnīgi pateicamies Nikolas mammai, Lūcijas brāļiem un Esteres mammai! Ļoti gaidām arī pārējo bērnu ģimeņu pārstāvjus! Paldies arī bērniem lasīja priekšā pasaku mazajiem Punktiņa bērniem! Šonedēļ Zaļie Punktiņi ciemojās skoliņas bibliotēkā, atkārtojot uzvedības un grāmatu lietošanas noteikumus. Martā bērni arī izzina dabas mošanos – ar kustībām atveido auga augšanu no sēklas līdz lapām, ziediem un augļiem. Novērojuma veikšanai, bērni iesēja arī pirmās pupas. Kāds atkārto, kāds no jauna mācās atpazīt un nosaukt gājputnus. Pēc Montessori metodes Zaļie Punktiņi gatavoja grāmatiņu par putna ķermeņa daļām un mācījās rīkoties ar atskavotāju, kā arī, atzīmējot lappuses skaitu, apguva kārtas skaitļu pierakstu.

Ar Montessori attīstošo materiālu Kustīgais alfabēts bērni mācījās saskatīt rakstīto burtu dažādos lielumus, savienot tos vienā vārdā un pierakstīt līnijās. Pierakstītajos pavasara putnu nosaukumos mācījās atpazīt iepriekš apgūtos divskaņus. Dinamiskajās pauzēs Zaļie un Violetie Punktiņi spēlēja rotaļu „Lido, nelido”. Savukārt darbā ar Montessori attīstošo Valodas materiālu (rozā un zilajām kastītēm) bērni mācījās atšķirt patskaņus un līdzskaņus, vēlāk to meklējot dotajā burtu rindā un putnu nosaukumos.

Darba nedēļu Zaļie punktiņi pabeidza ar putna gleznošanu pasteļkrītiņu tehnikā un Krišjāņa dzimšanas dienas svinēšanu. Daudz laimes! Nākamnedēļ bērni turpinās izzināt dabas mošanos un attīstīs lasītprieku, dosies uz Ģ.Eliasa Vēstures un mākslas muzejā piedāvāto bezmaksas radošo darbnīcu „Dinozauru  balle”. Izšūšanai uz skoliņu pirmdien ņemiet līdzi dzeltenu īrisa diegu. Tāpat atsākam gatavoties braucienam uz Latvijas Nacionālo bibliotēku, mājās gatavojam grāmatiņas, kā arī priekšnesumu daiļrunātāju konkursam 25.03. pulksten 17.00


Lai skaista nedēļas nogale!
Skolotāja Aiga un Līga.