Mīlestības pilna vide bērna harmoniskai attīstībai

Esam sākuši izzināt ūdens tematiku. Bērnus interesē, kur rodas ūdens? Kā tas tiek līdz virtuves un vannasistabas krānam? Kāpēc ūdens ir veselīgs? Un no kā sastāv ūdens?

Katrs bērns izvēlējās ko vēlās darīt (darboties ar krāsām, šķērēm, zīmuļiem vai plastilīnu). Veidoja savu grāmatu vai citu mākslas darbu. Sagatavojām puķu kastes (piepildījām ar kūdru)zirņu un zemeņu stādīšanai, atkārtota zaļumu un redīsu sēšana vēlākai ražai. Iepriekš trauciņā iesēto zirņu izmaiņu vērošana. Skoliņas pagalmā ķeršanas un citas aktivitātes.
Skatījāmies video par okeānu un klausījāmies pasaku par ūdenslāsi Laiju. Veicām eksperimentu kur pētījām kura laiva ātrāk nogrims tā kura ir veidota no papīra vai no folija.


Mājās bērni turpina aktīvi darboties, katrs pēc savām interesēm un spējām un ļoti radoši. Prieks, ka ģimenes izmanto arī skolotāju ieteikto darbošanos un izpēti. Jauki, ka vecāko grupu bērni turpina apgūt pirmsskolas programmu mājās un aktīvi dalās ar paveikto – atsūtot skolotājām video, foto vai vēstules. 

Lai radoša un priecīga nedēļas nogale! 
Punktiņa skolotājas