Mīlestības pilna vide bērna harmoniskai attīstībai

Šajā nedēļā bērni piedalījās Mārtiņdienas pasākumā. Dziedāja dziesmas, spēlēja rotaļas. Arī grupiņā kopīgi mācījāmies dziedāt dažādas dziesmas par dzīvniekiem un klausījāmies dzejoļus par tiem.

Bērni turpināja iepazīt savu tuvāko apkārtni-savu skoliņu, kas ir otrās mājas, savu rotaļu laukumu, parku, ielas, citas mājas. Bērni būvēja dažādas mājas no lego klučiem, izmantojot noteiktas krāsas, saliekot tās rindā. Izveidoja ielas, kur varēja braukt ar spēļu mašīnām.

Darbojoties no plastilīna un kociņiem, bērni veidoja parku. Šajā darbā bērni izmantoja arī mākslīgās kļavlapas. Vēl bērni aplicēja, krāsoja dažāda veida mājas, kā arī atveidoja lapkriti, darbojoties ar līmes zīmuli un dažādu krāsu papīru.

Vēl mācījās jaukt dažādas krāsas, lai iegūtu citas atvasinātās krāsas. Turpinot iepazīt jēdzienu rinda, bērni rindā lika dažādas lietas-kociņus, klučus, mašīnas, būvētās lego mājas.

Bērni turpināja darboties ar savu burtu, apvelkot to smiltīs ar kociņu, kā arī vingrinājās atrast sava vārda kartiņu, vadoties pēc pirmā burta, lai to pielīmētu pie saviem darbiņiem.

Katru dienu bērni varēja radoši izpausties, dziedot dziesmu ”Jelgavā, Jelgavā, ko var darīt Jelgavā”.

Nākošajā nedēļā runāsim par savu valsti Latviju, iepazīsim Latvijas karogu, tā krāsas, iesim rotaļā, dziedāsim dziesmu par Latviju, izpētīsim Latvijas kontūru, izliekot to no dabas materiāla.