Mīlestības pilna vide bērna harmoniskai attīstībai

Nedēļa iesākās priecīgā noskaņojumā svinot Mārtiņdienu – mēs jautri un krāsaini iezīmējām rudens beigas un ziemas sākumu. Liels paldies par atbalstu Mārtiņdienas masku sagatavošanā. 

Ceturtdien devās pārgājienā pa savu pilsētu Jelgavu. Kopā nolikām svecītes pie Lāčplēša pieminekļa godinot kritušos karavīrus. Uz ielas mācāmies pārvietoties mierīgi, ievērojot ceļa satiksmes noteikumus, kurus katru reizi atkārtojam. 

Latvijas dzimšanas dienas nedēļu sāksim ar svinīgo pasākumu skoliņas zālē. Šajā dienā bērniem jāģērbjas svinīgi vai tautas tērpā. Lai svētku sajūtu turpinātu, pēc svinīgā pasākuma dosimies uz grupiņu, tāpēc lūdzu katram atnest nelielu veselīgu, pašgatavotu našķi, lai varam uzklāt svētku galdu. Ja kādam mājās ir balts galdauts, kuru nebūtu žēl mums aizdot uz šo dienu, to arī varat atnest. 

Koncertā uzstāsimies ar  Jāņa Petera dzejoli “Dzimtene”

Vai tu zini, kas ir Latvija?

Tā ir zeme, mana dzimtene.

Vai tu zini, kas ir dzimtene?

Tā ir zeme, kur es piedzimu.

Vai tu zini, kā es piedzimu?

Tā kā puķuzirnītis uzziedēju māmiņai,

Tā kā puķuzirnītis apvijos ap tētiņu.

Lai nostiprinātu zināšanas, mājās varat atkārtot šo dzejoli, lai pirmdien uz skatuves varam skaidrā, skaļā balsī noskaitīt visi kopā. 

Nākošās nedēļas laikā arī plānojam doties pārgājienā uz Čakstes pieminekli nolikt ziedus. Par konkrētu dienu, ziņošu nedēļas sākumā.

Lai patriotisks šis svētku laiks un stipra veselība visiem,

Ieva un Agnese