Mīlestības pilna vide bērna harmoniskai attīstībai

Šajā nedēļā bērni vēroja dabā pirmās izmaiņas, iestājoties siltākam laikam-lāsteku pilēšana, sniega kušana, peļķu veidošanās.

Bērni mācījās veidot stāstījumu par to, daloties ar savu pieredzi, paplašinot vārdu krājumu ar vārdiem-pavasaris, atkusnis. Bērni arī vingrinājās atbildēt uz skolotājas uzdotajiem jautājumiem .Kopā ar bērniem dziedājām dziesmu ar kustībām ”Ko var darīt ar draudziņu?” Tādā veidā tika veidota pozitīva sadarbība bērniem savā starpā.

Darbojoties ar svecēm, bērni turpināja iepazīt jēdzienus-viens, daudz, izvietojot un saliekot tās uz galda pēc noteiktas norādes. Bērniem bija iespēja pasmaržot, aptaustīt un pagaršot bišu vaska plāksni. Pēc tam praktiskajā darbībā bērni izrullēja no plāksnēm dažāda lieluma sveces. Procesa laikā bērni dziedāja dziesmu par svecīti un skaitīja pantiņu par to.

Visas nedēļas laikā bērni vēroja, kā, saulītei spīdot, aug ātrāk lociņi. Bērni mācījās nogriezt un apsmērēt maizes šķēli ar sviestu, uzkaisīt virsū lociņus.

Nākošajā nedēļā sāksies tēma par grāmatām, līdz ar to mudināsim katram atnest savu mīļāko grāmatu, kā arī lasīsim daudz pasaku, aplūkosim dažādas ilustrācijas, meklēsim grāmatu rūķi, dziedāsim dziesmiņu par grāmatām, mācīsimies dzejoli, krāsosim un apmeklēsim bibliotēku.