Mīlestības pilna vide bērna harmoniskai attīstībai

Šajā nedēļā bērni sāka mācīties izdarīt izvēli, izmantojot krāsu kamolus, lai darbotos pa centriem. Lai vieglāk izprastu šo principu, bērni mācījās šķirot krāsu kamolus pa trauciņiem. Vingrinājās kopā ar skolotāju saskaitīt, cik kopā ir krāsu kamolu.

Bērni piedalījās eksperimentā, kur stikla traukā bēra mazas augošās bumbiņas, klausījās kā tās skan, ielēja ūdeni, un pēc laika vēroja, kas noticies ar bumbiņām, bērni tās ņēma rokā, lai sajustu, kādas tās ir kļuvušas. Bērni darbojās ar plastilīnu, veidojot mazas bumbiņas, kuras līmēja klāt pie dažāda lieluma mājiņām.

Bērni ne tikai mācās turēt pareizi karoti, bet arī pinceti. Ar tās palīdzību bērni vingrinājās paņemt dzeltenas krāsas pomponus un ielikt tos bedrītēs tā, lai sakristu ar esošo krāsu, kas ir redzama tur. Bērni visu nedēļu mācījās dziedāt dziesmu un pirkstiņrotaļu ar kustībām, kuru arī šodien atrādījām temata pasākuma nobeigumā. Nākošajā nedēļā sāksim apgūt jaunu dziesmu ”A,a,ābolīts, bum-bum-bumbierīts’.

Turpināsim darboties ar plastilīnu, plēsīsim salvetes, veidosim no tām bumbiņas, krāsosim ar pirkstiņkrāsām un guašu, kā arī turpināsim skaitīt līdz trīs.